fbpx
Політика

Олександр Жуков став членом МОК

Президент Олімпійського комітету Росії (ОКР) Олександр Жуков напередодні був обраний членом Міжнародного олімпійського комітету. Це відбулося в ході сесії МОК у Буенос – Айресі. Жуков був обраний 63 голосами з 92.

Після обрання Жукова президент ФІФА Йозеф Блаттер сказав журналістам, що вибір членом МОК президента Олімпійського комітету Росії (ОКР) логічний, якщо врахувати майбутні Олімпійські ігри в Сочі.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

"Олександр Жуков – дуже важлива людина в Росії, і настав його час виходити на міжнародну спортивну арену. Вибір логічний, враховуючи Олімпійські ігри в Сочі: природно в такій ситуації закономірна присутність глави ОКР в МОК", – сказав Блаттер.

Таким чином, Олександр Жуков став четвертим представником Росії в МОК. До цього в МОК Росію представляли почесний президент ДКР Віталій Смирнов, президент Федерації тенісу Росії, капітан збірних Росії в Кубку Девіса і Кубку Федерації Шаміль Тарпіщев і чотирикратний олімпійський чемпіон з плавання Олександр Попов. Жуков очолив Олімпійський комітет Росії з 2010 року.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Олександр Жуков став членом МОК (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: