fbpx
Політика

Росія провела навчання біля берегів Сирії

Як повідомив російський телеканал RT, командування оперативного з’єднання ВМФ Росії провело військові навчання в Середземному морі, в яких імітувалося ведення бою в разі військового нападу на Сирію.

«Угруповання ВМФ послідовно відпрацювало весь алгоритм дій, зв’язок, а також протиповітряну і протичовнову оборону корабельних груп та окремих одиниць при можливому початку бойових дій в районах їх знаходження. Особливу увагу приділено захисту від підводних диверсантів», – розповіли в прес – центрі Головного штабу ВМФ Росії.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

У той же час, представник російських військових моряків запевнив, що у разі іноземного втручання у внутрішній сирійський конфлікт всі російські кораблі перебуватимуть на достатній відстані від небезпечних ділянок. «Топити ми нікого не збираємося. Такого завдання нам ніхто не ставив», – зауважив він.

Раніше стало відомо, що у водах Середземномор’я в даний час знаходяться десантний корабель «Адмирал Пантелеев», сторожовий корабель «Неустрашимый», великі десантні кораблі «Александр Шабалин»,  «Адмирал Невельский», «Пересвет», «Новочеркасск» і «Минск». Крім того, в цьому ж регіоні особливе завдання виконує середній розвідувальний корабель ССВ -21 «Приазов’я».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Тим часом, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков заявив: « Військово -морський флот Росії своєю присутністю показує, що ми приділяємо дуже серйозну увагу цій ситуації, що це сприймається нами як ключова проблема світової політики, що Росія спостерігає за цими подіями і не має наміру миритися з військовою логікою вирішення питання».

За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: