fbpx
Політика

Укладення Угоди про асоціацію з ЄС відбувається у складний період для України – експерт

 Голова Американського інституту в Україні Ентоні Салвія під час круглого столу в Києві повідомив про те, що проблеми з фінансовою та економічною ситуацією посиляться вже в найближчим часом.

 Як зазначив експерт, обговорення рішень про укладення Угоди про асоціацію з Євросоюзом в Україні збіглося зі збільшенням рівня дефіциту торгового балансу держбюджету.

 «Коли Федеральний резерв Сполучених Штатів почне збільшувати процентні ставки на довгострокові кредити, вдаючись до скорочення придбання боргових зобов’язань, то проблеми у України тільки посиляться», – попередив Ентоні Салвія.

 Він додав, що кінцевим результатом такої політики США буде збільшення зборів та відсотків за позиками, що завдаватиме шкоди українському експорту .

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Висока процентна ставка неминуче послабить попит на найважливіших для України ринках збуту експортної продукції на заході, які зараз і так слабкі через довгострокову фінансову кризу в Європейському союзі», – заявив експерт.

 Крім того, директор Американського інституту в Україні Ентоні Салвія розповів, що зараз для України найбільш невдалий момент для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Вся справа в тому, що «національні валютні резерви України» , які знижувалися протягом останніх двох років, за останній рік скоротилися на 7,4 % і сьогодні становлять 22,7 мільярда доларів США. Ця цифра еквівалентна імпорту за 2,8 місяці, а також найнижчому показнику з 2006 року, підсумував експерт.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Раніше повідомлялося, що статус спостерігача в Митному союзі та ЗВТ з Євросоюзом для України можливі одночасно. Про це планує заявити Європейський комісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле сьогодні під час засідання в Європейському парламенті (Страсбург).

 За матеріалами: УНН

Читайте також: