fbpx
Новини світу

Угоди про асоціацію з країнами Східного партнерства будуть сприяти побудові спільного економічного простору від Лісабона до Владивостока – Фюле

 Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле має намір заявити, що Угоди про асоціацію з глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі з країнами Східного партнерства будуть сприяти побудові спільного економічного простору від Лісабона до Владивостока.

 Як стало відомо агентству "Інтерфакс- Україна", про це європейський комісар може заявити в середу в Страсбурзі під час обговорення в Європейському парламенті питання про тиск Росії на країни Східного партнерства у зв’язку з підписанням Угоди про асоціацію.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Як очікується, Ш.Фюле вкаже, що Угоди про асоціацію з глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі були задумані не за рахунок Росії. У зв’язку з цим він особливо зверне увагу на те, що Росія також матиме велику користь від інтеграції країн Східного партнерства в загальноєвропейську економіку.

 Агентству "Інтерфакс – Україна" відомо, що Ш.Фюле заявить про те, що бачення ЄС полягає в тому, що ці угоди в довгостроковій перспективі повинні сприяти в кінцевому підсумку створенню спільного економічного простору від Лісабона до Владивостока на основі правил СОТ.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Очікується, що європейський комісар закличе партнерів поглиблювати свої відносини з Росією, як це робить ЄС, але сумісно із зобов’язаннями в рамках Угоди про асоціацію і з глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі.

 При цьому Ш.Фюле також може сказати, що Європейський Союз готовий працювати зі своїми сусідами, щоб знайти способи підвищити регулятивну конвергенцію між ЄС і членами Митного союзу.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: