fbpx
Політика

Ініціатива передати хімічну зброю під міжнародний контроль не цілком російська – Лавров

 Голова міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що з ініціативою поставити сирійську хімічну зброю під міжнародний контроль виступала не тільки Росія. Голова МЗС зазначив, що в Німеччині також підтримали дану пропозицію.

"Пропозиція, згідно з якою сирійська хімічна зброя надійде під міжнародний контроль, надійшла не тільки від Росії. Дана пропозиція склалося в процесі контакту з американськими колегами. Зокрема після вчорашньої заяви Джона Керрі, який заявив про те, що військової операції в Сирії можна уникнути, усунувши дану проблему", – заявив Сергій Лавров під час прес-конференції.

Читайте також:  Петер Сійярто виконав черговий наказ від МЗС рф

 «Російська Федерація намагається підтримувати постійні контакти з США. Ми сподіваємося, що найближчим часом ми представимо світовій спільноті працездатний план, за яким надалі в Сирії застосовуватися хімічна зброя не буде», – додав лідер російського МЗС.

 Зазначимо, що голова МЗС Німеччини Гідо Вестервеле висловив підтримку «російсько-американської» ініціативи, назвавши дану пропозицію «хорошою».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: