fbpx
Політика

Французькі парламентарії підтримують євроінтеграцію України

 Під час зустрічі з прем’єр -міністром України Миколою Азаровим, голова Групи дружби «Франція – Україна», французький сенатор Ерве Море заявив, що французький парламент повністю підтримує євроінтеграційні устремління України і виступає за підписання відповідної угоди на саміті у Вільнюсі.

За його словами, Україну підтримують як Сенат, так і Національна асамблея Франції. Зазначимо, що Сенат є верхньою палатою французького парламенту, а Національна асамблея – нижньою.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

При цьому Ерве Море також додав, що Група дружби готова і далі працювати на зміцнення відносин між Україною та Францією, особливо в торговельній сфері.

«Торгово -економічні відносини між нашими країнами мають дуже важливе значення для нас, і ми намагаємося їх розвивати», – наголосив французький політик.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом може відбутися наприкінці листопада цього року на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі. Для того, щоб документ набув чинності, необхідно, щоб його підписали і ратифікували Верховна Рада України, Європарламент, а також країни – члени Євросоюзу.

За матеріалами: rupor.info

Читайте також: