fbpx
Економіка

Міністерство фінансів України готує законопроект про секвестр держбюджету-2013 – Олег Канівець

 Міністерство фінансів України готує проект закону про секвестр держбюджету- 2013, а бюджетна та казначейська інформація, яку міністерство надало до Комітету з питань бюджету Верховної Ради України, була невиправдано оптимістичною, заявив член комітету, народний депутат Олег Канівець (позафракційний).

"Так, мені неофіційно підтвердили про те, що Міністерство фінансів готує законопроект про секвестр. І про те, що бюджетна та казначейська інформація, яку воно (Мінфін – ІФ) надавало до комітету в червні, була невиправдано оптимістичною. Деталі поки невідомі", – розповів в інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна" О. Канівець.

Разом з тим, кажучи про очікуваний секвестр бюджету-2013, депутат послався на неофіційну інформацію про це, проте не зміг повідомити параметри відповідних законопроектів.

У той же час, О. Канівець висловив упевненість, що очікуваний секвестр держбюджету-2013 повинен торкнутися виключно витрати на держапарат і силові структури.

"У нинішніх умовах гострого бюджетного дефіциту ми приречені на секвестр. Але припустимо секвеструвати тільки бюджетні витрати на апарат управління органів влади, а також на забезпечення діяльності прокуратури, МВС та податкової міліції. Можна і потрібно перерозподілити будь-які бюджетні призначення на ці цілі, крім захищених: заробітної плати і комунальних платежів. Насамперед, урізати будь-які проекти чиновницьких ремонтів і закупівель. У той же час, парламент не повинен погоджуватися на скорочення  соціальних та інфраструктурно – чутливих бюджетних програм", – сказав він.

На думку народного депутата, напрямок секвестру держбюджету має визначатися принципами соціальної справедливості.

"Від невиконання держбюджету за доходами повинні, в першу чергу, постраждати чиновники, що відповідають за економіку, інвестиційний клімат і підтримку підприємництва. У другу – дискредитовані міліціонери, особливо ті, що займаються охороною чиновників і протидією акціям протесту. Не можна секвеструвати бюджет, і допускати витрати в 200 тисяч гривень на техогляд одного автомобіля в гаражі Кабміну або міліцейського главку. Не можна скорочувати витрати на інвалідів, або на протипаводкові заходи, і в той же час закуповувати 20 тисяч бронежилетів для підозрілих спецпідрозділів, які займаються не вуличною злочинністю, а мітингами", – зазначив О. Канівець.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: