fbpx
Політика

Сирія згодна віддати хімічну зброю під міжнародний контроль

 Уряд Сирії прийняв рішення відповісти згодою на пропозицію російської сторони надати хімічну зброю під міжнародний контроль. Про це голова МЗС Сирії повідомив сьогодні, 10 вересня, під час зустрічі з головою Державної думи Сергієм Наришкіним. Зазначимо, що зустріч політиків відбулася в Москві.

 «Вчора був проведений раунд досить плідних переговорів з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим. З його боку надійшла пропозиція, яка стосувалася хімічної зброї. Вже ввечері ми вирішили прийняти ініціативу російської сторони», – заявив Валід Муаллем.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 За словами Валіда Муаллема, він цінує «турботу російського керівництва про життя сирійських громадян».

 Нагадаємо, що раніше Сергій Лавров повідомив, що план дій з передачі хімічної зброї під контроль світової спільноти вже розробляється. Тоді Лавров не називав терміни, повідомивши лише, що план буде готовий найближчим часом. Зазначимо, що ініціативу російського політика підтримав генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За матеріалами: russian.rt.com

Читайте також: