fbpx
Спорт

Відбір на ЧС-2014. Україна – Англія: все або нічого

 У вівторок ввечері в Києві стадіон НСК «Олімпійський» прийме матч відбору на чемпіонат світу-2014 Україна – Англія. Початок зустрічі о 21:45, розсудить команди португальський арбітр Педру Проенса.

 Пряма трансляція матчу запланована на каналі «Інтер».

 Не потрібно говорити про те, наскільки важливий цей матч для України. Наставник українців Михайло Фоменко і зовсім назвав переможця матчу Україна – Англія майбутнім переможцем групи Н. Враховуючи підсумки матчів в останніх турах в групі, це можна вважати цілком справедливою заявою. У будь-якому випадку збірна України у разі сьогоднішньої перемоги гарантує собі 2-е місце у відбірковій групі. Тому  важливість матчу проти Англії важко переоцінити.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Зазначимо, що прогнозувати склад збірної України – це не найскладніше заняття. Фоменко проти Сан-Марино поставив всіх кращих гравців. Сьогодні очікується варіант, який буде дуже схожий на той, що грав у минулу п’ятницю. Зараз невідомий рівень готовності Ротаня, але досить мало шансів, що лідер «Дніпра» все-таки не зіграє з Англією. У порівнянні з п’ятничним матчем замінить Селезньова саме Ротань, а харків’янин Едмар буде діяти більше попереду , як це було в серпневому «товарняку» проти збірної Ізраїлю.

 Крім того, Фоменку доведеться вибирати між Зозулею і Девічем, що також не найпростіше рішення.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 У Англії в порівнянні з минулим матчем проти Молдови взагалі очікується тільки одна зміна, і то вимушене, – через дискваліфікацію Уелбека. На лівому фланзі атаки у Англії є кілька варіантів, основні на Євро -2012 Янг і Мілнер, навіть номінальний лівий захисник Бейнс і центральний півзахисник Клеверлі. Швидше за все, Рой Ходжсон зробить вибір на користь Янга або Мілнера, однак у цих двох є проблеми з формою і ігровою практикою. У цьому плані, Мілнер – надійніший варіант.

 За матеріалами: football.ua

Читайте також: