fbpx
Політика

Посол Німеччини: Тимошенко – перешкода для Угоди про асоціацію

 Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль впевнений в тому, що утримання за гратами колишнього прем’єр-міністра Юлію Тимошенко зараз є бар’єром для якнайшвидшого підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Про це німецький дипломат заявив представникам ЗМІ у вівторок, 10 вересня.

 «Юлія Тимошенко залишається бар’єром на шляху до підписання Угоди про асоціацію», – стверджує Крістоф Вайль.

 Посол Німеччини в Україні висловив думку, що рішення «проблеми Юлії Тимошенко» таки буде знайдено до початку листопадового саміту у Вільнюсі.

 «Я сподіваюся, що це рішення буде прийнято», – підкреслив посол.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Крім цього, Крістоф Вайль позитивно оцінив заяви українських політиків про наміри шукати вирішення «проблеми Юлії Тимошенко».

 Нагадаємо, що справу ЄЕСУ було порушено ще в жовтні 2011 року. Розслідування почалося через замах на розтрату коштів з бюджету України в особливо великих розмірах. Розкрадання коштів намагалися вчинити за допомогою покладання на Кабінет міністрів зобов’язань приватної компанії ЄЕСУ перед Міноборони Росії розміром 405 млн 500 тис. доларів (3 мільярди 233 254 000 гривень). Звинувачення Тимошенко пред’явили у скоєнні злочину за частиною 2 -ї статті 15-й і частини 5- ї статті 191- ї КК України.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Після першого засідання суд практично не просунувся в розгляді цієї справи: Юлія Тимошенко вже більше року перебуває в лікарні і постійно відмовляється від етапування на судове засідання.

 Крім того, у вересні 2012 року Господарський суд міста Києва частково задовольнив позов росіян, зобов’язавши український уряд виплатити корпорації ЄЕСУ 3,1 мільярда гривень. Незабаром Кабмін спробував оскаржити це рішення, але апеляцію української сторони відхилили.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: