fbpx
Театр

Ігор Костолевський святкує ювілей

 Народному артисту Росії Ігорю Костолевському, сьогодні, 10 вересня, виповнилося 65 років. Крім того, в цьому році актор відсвяткує 40-річний ювілей свого служіння Московському академічному театру імені Маяковського. Костолевський не планує влаштовувати ніяких урочистостей з нагоди подвійного свята, він, як звичайно, буде виходити на сцену згідно з репертуаром, вказаним в афіші. Найближчий спектакль за участю ювіляра – "Таланти і шанувальник".

 Ігор Костолевський, незважаючи на свою популярність, уникає галасливих компаній і ніколи не опиняється в центрі гучних скандалів. Його ім’я не зустрінеш в колонках світських чуток, а популярні видання не рясніють його фотографіями. З приватного життя актора відомо лише те, що він одружений на француженці на ім’я Консуела.

 Найбільшу популярність Ігорю Костолевському принесли ролі у фільмах "Зірка привабливого щастя", "І це все про нього"​​, "Тегеран -43", "Безіменна зірка". Однак він завжди стверджував, що вважає себе виключно театральним актором.

 За словами ювіляра, артистом він став аж ніяк не за покликанням, і в театральний вуз пішов лише для того, щоб сподобатися симпатичній йому дівчині. Слава прийшла до актора не відразу – 10 років після закінчення ГІТІСу Костолевський виходив на сцену виключно в масовці. «Та вже, не можу сказати, що був фаворитом у Гончарова. Образ у мене багато. Але Андрій Олександрович сповідував воістину високі принципи. У нього, крім театру, не було нічого. Він жив ​​ним, горів. І це виправдовувало все», – поділився артист, додавши, що він пройшов сувору школу виживання, і тільки завдяки цьому досяг успіху.

 Яскрава зовнішність і безмірна чарівність не залишили байдужими і телеглядачів. Ігор Костолевський є одним з тих, кого люблять не тільки режисери та шанувальники, але і камера, зізнаються оператори, – актор надзвичайно органічно виглядає на екрані, з якого б ракурсу не велась зйомка.

 Серед нових робіт Ігоря Костолевського в театрі – виконання ролі у виставі «Кант» за п’єсою Маріуса Івашкевічюса у постановці художнього керівника театру ім. Маяковського Міндовга Карбаускіса. А на телеекранах шанувальники зможуть побачити улюбленого артиста в серіалі « Біси», який знімає Володимир Хотиненко за п’єсою Достоєвського.

 З ювілеєм знаменитого артиста привітали не тільки рідні та близькі, а й перші особи держави. На адресу ювіляра урядові телеграми надіслали президент РФ Володимир Путін і голова Кабміну Дмитро Медведєв.

До ювілею Ігоря Костолевського (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: