fbpx
Політика

Партія «УДАР» вимагає відреагувати на незаконні збори щодо питання проведення референдуму

Як повідомила прес-служба партії «УДАР», вони вимагають, щоб Генеральний прокурор України Віктор Пшонка, а також глава Центрвиборчкому Михайло Охендовський відреагували на порушення постанови суду, що раніше заборонив проводити збори громадян для обговорення проведення референдуму про вступ до Митного союзу.

Відповідні депутатські звернення з підписом лідера партії Віталія Кличка вже були направлені керівникам обох відомств.

У партії «УДАР» нагадали, що йдеться про збори на стадіоні «Спартак» в Києві 8 вересня, організаторами якого є представники Комуністичної партії України. При цьому вони також відзначають, що зазначені збори громадян не підпадають під ознаки зборів громадян з ініціювання всеукраїнського референдуму, оскільки на них не допустили представників ЗМІ і державного виконавця.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

«Ці факти задокументовані викликаними на місце події співробітниками ГУ МВС України в Києві», – підкреслили в прес -службі.

В партії нагадали, що законом забороняється не пускати громадян або журналістів на такого роду зібрання, і все це свідчить про неповагу до суспільства з боку організаторів.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Крім того, вони звернули увагу і на порушення з боку самого Центрвиборчкому, який всупереч забороні суду все ж направив на згадане зібрання свого представника – Юрія Донченка.

«Ударівці» заявили, що це зібрання супроводжувалося низкою правопорушень і тому вимагають, що Генеральний прокурор вжив відповідних заходів, а відповідальні за порушення люди були покарані.

Читайте також: