fbpx
Право

У Єкатеринбурзі вилучили ікони Ройзмана

Новообраний мер Єкатеринбурга Євген Ройзман написав у своєму Twitter, що поліцейські сьогодні вранці безпідставно вилучили ікони з реставраційного відділення в єкатеринбурзькому художньому училищі імені Івана Шадра.

Співробітники свердловського обласного управління МВС пояснили, що в навчальному закладі проходять слідчі заходи щодо так званої «справи про зникнення ікон». Вилучити ікони і відправити їх на експертизу зажадав регіональний Мінкульт, уточнили в МВС. Сам мер Єкатеринбурга стверджує, що це його ікони, експертиза їм не потрібна, тому що вони жодним чином не торкаються вищевказаної справи.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У ГУ МВС зазначили, що Ройзман спробував перешкодити законним діям поліції. Найближчим часом він буде викликаний на допит, причому час проведення допиту з мером Єкатеринбурга попередньо погодили, уточнили співробітники правоохоронних органів.

Нагадаємо, Євген Ройтман був висунутий як кандидат на пост мера Єкатеринбурга від партії «Громадянська платформа» Михайла Прохорова. На виборах, що відбулися 8 вересня, він здобув перемогу.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Обшук в училищі Шадра (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: