fbpx
Політика

Угода про асоціацію. У Партії регіонів немає розколу у зв’язку з євроінтеграційними прагненнями України – Могильов

 Кримський прем’єр, лідер кримської організації Партії регіонів Анатолій Могильов заявляє, що в партії немає розколу у зв’язку з проголошенням курсу на підписання Угоди про асоціацію Україна -ЄС.

"Президент сказав у своїй промові про те, що Росія була і є стратегічним партнером України. Наша економіка дуже сильно зав’язана на Росію. Ми говоримо про те, що ми повинні бути однаково орієнтовані і на ЄС, і на взаємини з Росією, і президент таку політику і влаштовує постійно", – заявив він на прес-конференції в Сімферополі у вівторок.

Він підкреслив, що кримські регіонали мають можливість постійно висловлювати свою точку зору своїм партійним товаришам на дану проблему. Разом з тим, А. Могильов вважає, що цю проблему необхідно більш широко висвітлювати в кримському суспільстві.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

"Я вважаю, що для нашого кримського співтовариства необхідно на рівні політологів – експертів проводити круглі столи та обговорювати дане питання, тому що, природно, ми всі розуміємо, що Крим завжди був тим мостом, який пов’язував Україну і Росію. Дуже багато проросійськи налаштованого населення у нас. Тому ми цим мостом були, є і будемо залишатися, і ми маємо можливість висловлювати свою думку на партійних форумах і владі свою думку про те, як ми бачимо наші взаємини", – сказав А. Могильов.

У зв’язку з цим він зазначив, що не можна говорити про якийсь розрив або охолодження відносин з Росією.

"Ніхто не говорить про якийсь розрив або охолодження (відносин з Росією – ІФ), але погодьтеся, що за останній час ми маємо у себе найбільшу ціну на газ, що важко назвати дружнім кроком щодо нас. Нехай це були помилки українських політиків минулого періоду, але, тим не менш, ми маємо таку високу ціну на газ, що нам вигідніше газ купувати в Європі. Це дружній крок щодо нас? Напевно, ні", – сказав він.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

У той же час А. Могильов зазначив, що "виникле непорозуміння необхідно залагоджувати переговорами. Це і відбувається, йде постійний діалог, і ми (кримська організація Партії регіонів – ІФ) можемо висловлювати свою думку в цьому діалозі. Тому про якийсь розкол взагалі говорити не варто".

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: