fbpx
Політика

Завжди готові прийняти Тимошенко – посол Німеччини

 Посол Німеччини Крістоф Вейл в ході відкриття проекту «Сильніші разом», яке відбулося в Києві, в черговий раз висловив позицію європейців щодо питання про Юлію Тимошенко.

 «Я не відкрию ніякого секрету, якщо скажу, що бар’єром на шляху України до підписання Угоди про асоціацію з ЄС є справа Юлії Тимошенко. Зовсім недавно Віктор Янукович своєю заявою, в якій він торкнувся питання про екс-прем’єра, обнадіяв мене. Ми щиро сподіваємося на те, що дане питання вдасться вирішити», – повідомив Вейл.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Що стосується можливого лікування Юлії Тимошенко в Німеччині, Крістоф Вейл заявив, що уряд країни завжди був готовим прийняти екс-прем’єра в берлінській клініці.

 Також Крістоф Вейл заявив, що в даний момент йому нічого не відомо про те, що в «Шаріте» готують спеціальну палату для лікування Юлії Тимошенко. Посол лише відзначив, що «в клініці завжди знайдеться місце для пані Тимошенко».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Нагадаємо, що спікер Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що в ході ділового візиту до Вільнюса, який відбувся 6 вересня, питання про Юлії Тимошенко не обговорювалося.

 За матеріалами: segodnya.ua

Читайте також: