fbpx
Економіка

Мінекономрозвитку: ВВП України зросте в 2013 році менше від запланованих 3,4%

 Зростання ВВП України в цьому році буде позитивним, проте менше запланованого рівня на 3,4 %. Про це під час круглого столу розповів Анатолій Максюта, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України.

 «Ми очікуємо, що вже в другому півріччі 2013 ситуація з ВВП України буде поліпшуватися. Влітку був зібраний великий врожай, що позитивно вплине на зростання української економіки. Крім того, позитивно вплине і низька база порівняння минулого року, завдяки чому економіка України вийде на позитивний результат. Однак цей результат буде меншим, ніж ті 3,4%, які були заплановані на цей рік», – зазначив Максюта.

 Нагадаємо, що сьогодні в Держстаті повідомили, що погіршили оцінку зниження ВВП України в 2-му кварталі 2013 року до 0,5 % (у квартальному численні).

 Раніше у відомстві вже озвучували попередні дані на рівні в 0,4 %. Таким чином, оцінка зниження ВВП України була погіршена. Варто відзначити, що за остаточними даними ВВП України в 2-му кварталі 2013 року до аналогічного періоду 2012 року знизився саме на 1,3%, а не на 1,1 %, як раніше повідомляли в уряді.

 Додамо, що в червні міністерство фінансів України погіршило прогноз по зростанню ВВП України в 2013 році до рівня в 1-1,5 %.

 «За нашими прогнозами, виходячи з темпів розвитку економіки України, це буде від 1% до 1,5%», – сказав тоді Колобов.

 Він також розповів про те, що держбюджет України на 2013 рік виконується і, швидше за все, не буде урізання окремих статей.

 Президент України Віктор Янукович прогнозував, що проведення реформ в Україні дозволить досягти зростання ВВП цього року на рівні 3,4 %. Однак дещо пізніше Янукович спрогнозував поліпшення економічної ситуації, але вже в 2-му півріччі 2013 року.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: