fbpx
Політика

Асад відкидає звинувачення у застосуванні хімічної зброї

Президент Сирії Башар Асад в неділю дав телевізійне інтерв’ю журналістам американських телекомпані, в якому заперечував усі заяви західних країн про те, що, нібито він стоїть за хімічною атакою під Дамаском.

"Він відкинув, що він причетний якимось чином до цієї атаки", – сказав кореспондент телекомпанії CBS Чарлі Роуз після зйомок інтерв’ю з Асадом. За словами сирійського президента, Захід досі не надав будь-яких вагомих доказів нібито хімічної атаки і зажадав від керівництва західних країн надати громадськості докази того, що це саме його прихильники 21 серпня в районі Дамаска застосували хімічну зброю.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"Асад сказав: "Нема підтверджень того, що я використовував хімзброю проти власного народу. Якщо у адміністрації США є докази цього, нехай вона надасть їх", – передав Роуз слова сирійського президента в ефірі Сі- бі -ес.

У той же час, Асад висловлює стурбованість тим, що авіаудари по Сирії знизять боєздатність його армії і цією ситуацією можуть скористатися бойовики.

Роуз також повідомив, що Асад передав повідомлення для американців. "Воно стосувалося того, що у них був поганий досвід залучення в конфлікти і війни на Близькому Сході, що результати не були позитивними. І тепер вони повинні закликати своїх законодавців не давати дозволу на бомбардування", – сказав Роуз.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Як передбачається, повністю інтерв’ю Башара Асада вийде в понеділок увечері за місцевим часом у програмі "Шоу Чарлі Роуза", а фрагменти розмови планують показати в ранковій програмі CBS, одним з ведучих якої є Роуз. Наголошується, що це перше інтерв’ю майже за два роки, яке Асад дав американським телекомпаніям.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: