fbpx
Політика Суспільство

Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Орбане, йди!»: вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти правління уряду Віктора Орбана

Її очолив угорський опозиціонер Петер Мадяр – колишній однопартієць Орбана.

Скандал виник у зв’язку з оприлюдненням аудіозапису з голосом колишньої міністерки юстиції Юдіт Варги, на якому вона нібито підтверджує змову угорських урядовців для приховування корупції. Про це повідомило агентство АР.

Запис оприлюднив колишній угорський посадовець та заразом колишній чоловік Варги, а нині опозиціонер і антиорбанівець Петер Мадяр.

Читайте також:  Помер капелан з Прикарпаття Олексій Куйбіда

Він опублікував запис у Facebook і YouTube , на якому голос Варги описує, як інші урядовці домоглися видалення доказів з протоколів суду, щоб приховати свою роль у корупційних бізнес-операціях.

“Вони підказали прокурорам, що потрібно вилучити”, – розповідає Варга на записі, який, за словами Мадяра, він зробив під час розмови у квартирі колишнього подружжя.

У дописі на Facebook Варга звинуватила Мадяра у домашньому насильстві під час їхнього шлюбу та стверджувала, що вона зробила ці заяви під тиском

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

ЗМІ повідомляють, що політик має намір створити власну партію, щоб кинути виклик Орбану на місцевих виборах та виборах до Європарламенту у червні.

Це вже друга масова акція проти уряду Віктора Орбана за останні тижні.

Нагадаємо, що наприкінці березня в Будапешті тисячі людей вже виходили на вулиці з вимогою відставки генпрокурора і прем’єра Угорщини Віктора Орбана.

Читайте також: