fbpx
Політика

Франсуа Олланд: «Доповідь експертів ООН щодо Сирії може з’явитися в кінці наступного тижня»

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що доповідь експертів ООН, які розслідують випадок з можливим застосуванням хімічної зброї в передмісті Дамаска 21 серпня, може бути представлена в кінці наступного тижня.

"Конгрес США проголосує у четвер або п’ятницю, звіт експертів з’явиться, ймовірно, в кінці наступного тижня, тоді ми і ухвалимо рішення про проведення Парижем військової операції в Сирії", – сказав французький президент після зустрічі з президентом Лівану Мішелем Сулейманом, що пройшла в Ніцці.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Раніше Олланд заявив, що буде приймати рішення про можливу участь Франції у військовій операції в Сирії після голосування з цього питання американських законодавців і публікації доповіді експертів ООН.

Нагадаємо, ситуація в Сирії, а потім і в усьому світі загострилася після 21 серпня, коли з’явилася інформація про застосування хімзброї. На Заході одразу ж заявили, що в ході операцій проти бойовиків під Дамаском засоби масового знищення були застосовані урядовими військами. Скориставшись цією непідтвердженою інформацією, Захід на чолі з США заговорив про можливе військове втручання в сирійський конфлікт в обхід ООН.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: