fbpx
Політика

Навальний оголосив про фальсифікацію виборів

Кандидат на пост мера Москви Олексій Навальний відмовився визнати попередні підсумки, оприлюднені ЦВК, і оголосив про фальсифікацію виборів. Опозиціонер стверджує, що про фальсифікації свідчить наступний факт: з моменту закінчення виборів пройшло майже три години, але досі не опубліковані офіційні відомості про явку виборців і не надійшли дані з КОІБ. «Я закликаю Кремль провести другий тур, як і належить. Ми вимагаємо негайного оприлюднення даних. Не визнаємо тих результатів, які почали з’являтися», – заявив Навальний.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Дані про підрахунок трьох відсотків голосів, за словами голови штабу Навального Леоніда Волкова , є «елементом інформаційної війни і не більше того».

Явка на нинішніх виборах в єдиний день голосування у всій Росії була надзвичайно низькою. У порівнянні з виборами мера Москви, що проходили в 2003 році, сьогодні побажали зробити своє волевиявлення майже в два рази менше городян.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

За попередніми даними, на виборах столичного градоначальника лідирує Сергій Собянін з 56,9 % голосів. На другому місці знаходиться Олексій Навальний (22% голосів). Ці дані опубліковані за результатами обробки 3,5 % виборчих бюлетенів.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: