fbpx
Політика

Михайло Маміашвілі: «Шанувальники боротьби не могли стримати сліз після рішення МОК повернути цей вид спорту в програму ОІ»

Представники боротьби, як виявилося, дуже емоційні люди, і після того, як було оголошено про рішення включити боротьбу в олімпійську програму Ігор 2020 і 2024 років, на очах деяких представників борцівської громадськості з’явилися сльози щастя. Як розповів президент Федерації спортивної боротьби Росії /ФСБР/ Михайло Маміашвілі, присутній на 125- й сесії Міжнародного олімпійського комітету в Буенос- Айресі, в очікуванні винесення остаточного рішення обстановка була напружена до межі.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

"На карту було поставлено дуже багато. Не даремно на очах навчених досвідом людей, що пройшли цілі спортивні битви, з’явилися сльози. Ахмет Айік, член бюро ФІЛА і олімпійський чемпіон, від радості ридав, як дитина, – сказав Маміашвілі. – Емоційний стан зараз передати дуже складно. Сьогодні відбулася одна з найбільш значущих подій у сучасній історії боротьби".

Маміашвілі пояснив: "Боротьба займає особливе місце в олімпійській родині, тому всіх хвилює її доля. Вкрай важливо, що боротьба перемогла у першому раунді. Це був принциповий момент". Він також висловив подяку міністру спорту Росії Віталію Мутку і президенту Володимиру Путіну за те, що їх конструктивна позиція об’єднала світову борцівську громадськість.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Нагадаємо, за підсумками голосування членів МОК більшістю голосів боротьба повернулася в число олімпійських видів спорту.

За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: