fbpx
Політика

Джон Керрі: «США залишають за собою можливість завдати удару по Сирії в будь-який час»

Держсекретар США Джон Керрі заявив напередодні в Парижі, що Сполучені Штати залишають за собою можливість нанесення удару по Сирії до представлення доповіді експертів ООН, які розслідують випадок можливого застосування хімічної зброї в передмісті Дамаска 21 серпня.

"Президент Обама поки не прийняв рішення і залишає за собою всі можливі варіанти", – сказав Керрі журналістам після зустрічі з міністром закордонних справ Франції Лораном Фабіусом. При цьому Керрі уточнив, що характер військової операції, яку Вашингтон має намір провести в Сирії, буде носити вкрай обмежений характер і за масштабами поступатиметься інтервенції в Лівії 2011 року.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

"Ми не говоримо про війну,  не йдеться про Ірак чи Афганістан, і навіть не про Лівію або Косово. Наші заяви завжди були гранично ясні: США вважають, що єдиним способом покласти край сирійському конфлікту є політичний шлях, а не військовий", сказав Керрі, відповідаючи на реакцію світового співтовариства "на попрання міжнародних норм".

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За словами Керрі, ракетними і бомбовими ударами Вашингтон хоче обмежити можливості Асада «використовувати хімічну зброю».

Джон Керрі: «США залишають за собою можливість завдати удару по Сирії в будь-який час» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: