fbpx
Політика

Столицею літньої Олімпіади-2020 обраний Токіо

Змагання за право проведення літньої Олімпіади 2020 завершилося тріумфальною перемогою японської столиці Токіо, єдиного азіатського міста, що вдруге отримало почесне право прийняти Ігор. У сутичці з Мадридом і Стамбулом японці зробили ставку на сильнішу технічну заявку і не прогадали.

У самому Токіо новину зустріли з радістю, рішення Міжнародного олімпійського комітету подарувати японській столиці літні ігри 2020 року стало для японців справжнім святом.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

"Я хотів би привітати Токіо, який виграв у рівній боротьбі. Якісна заявка поряд з досвідом попередніх Ігор дозволить провести прекрасну Олімпіаду. Я не сумніваюся, що Японія в черговий раз впорається зі своїм завданням так само, як у Саппоро і Нагано, і всі шанувальники Олімпійського руху зможуть у цьому переконатися", сказав президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Пізніше він визнав, що сам він не був серед прихильників Токіо, але бездоганність заявки японської делегації не залишила вибору. Вирішальним фактором у перемозі японської столиці стали висока якість і готовність олімпійських об’єктів, а також і те, що у Японії вже накопичений великий досвід проведення Ігор.

Столицею літньої Олімпіади-2020 обраний Токіо (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: