fbpx
Політика

«Росія торговельною війною проти України сприяє підписанню Угоди про асоціацію з ЄС», – «УДАР»

 Російська Федерація своєю політикою щодо України тільки сприяє підписанню Угоди про асоціацію, яка вже в листопаді має відбутися між Євросоюзом і Україною. Про це в ефірі програми «Шустер Live» заявила народний депутат України від фракції «УДАР» Ірина Геращенко.

 «Росія своїми діями тільки об’єднує Євросоюз для підписання Угоди про асоціацію з Україною», – стверджує Ірина Геращенко.

 На думку опозиціонерки, зараз сильно обурює «мовчазна позиція» Верховної Ради, яка ніяк не реагує на дії Росії щодо української держави. Зокрема, нардеп розповіла, що Європейський парламент вже провів засідання спеціального комітету у закордонних справах, в ході якого обговорювалося питання «торговельної війни» між країнами. Після цього офіційний Брюссель зробив політичну заяву щодо дій Кремля, а Україна «ховає голову в пісок» і не говорить про це у своєму парламенті.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Крім того, Геращенко переконана, що у Верховній Раді потрібно провести спеціальну дискусію. У ході дискусії потрібно обговорити, що Україна повинна буде зробити після підписання Угоди про асоціацію з ЄС, які країна отримає переваги та ризики після підписання.

 «Нам треба говорити не про те, що буде в день підписання Угоди про асоціацію, а те, що дасть Україні ця Угода, і як нашій економіці жити в перехідний період. Чому наш парламент займає пасивну позицію і не проводить ніякої просвітницької роботи?» – дивується Геращенко.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 Нардеп зазначила також, що зараз, як і раніше, залишається відкритим питання по виборчому правосуддю: «Віктор Янукович повинен відповісти, чи буде Юлія Тимошенко звільнена».

 Ірина Геращенко нагадала, що звільнення Тимошенко – це одна з вимог ЄС для підписання Угоди.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: