fbpx
Новини світу

Незалежність Абхазії і Південної Осетії може бути визнана Сирією, – думка колишнього посла Грузії в Єгипті та Сирії

 За певних обставин може відбутися визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії Сирією на чолі з Башаром Асадом. Таку думку висловив екс -посол Грузії в Єгипті і Сирії Гоча Джапарідзе, який в даний час є доктором історичних наук, професором Тбіліського держуніверситету.

 Гоча Джапарідзе висловив свою думку і про можливий силовий дозвіл сирійського конфлікту. За його словами, «якщо Америка втрутиться в цей конфлікт, то ясно – один точковий удар і сирійської армії не буде». Професор Тбіліського держуніверситету припускає, що після цього до влади в Сирії можуть прийти екстремістські ісламісти і в цій країні може початися «страшна різанина християн, алавітів, сунітів». «Я був свідком страшних дій "Братів- мусульман" у 1979-83 роках … Так що я не хочу , щоб ці екстремісти прийшли до влади», – підкреслив екс-посол.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Гоча Джапарідзе також припустив, що якщо Башар Асад за підтримки Росії зуміє зберегти владу в Сирії, то згодом це негативно може відбитися на державних інтересах Грузії. За словами колишнього дипломата, в 2010 році Башар Асад обіцяв, що Сирія не визнаватиме Абхазію і Південну Осетію. «Якщо за допомогою Росії Сирія викрутиться від цих ударі, і режим збережеться, я більш ніж упевнений, що послідує і визнання, і погіршення відносин з Грузією», – підкреслив Гоча Джапарідзе.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Нагадаємо, що раніше грузинське зовнішньополітичне відомство засудило застосування хімічної зброї в Сирії.

 За матеріалами: apsny.ge

Читайте також: