fbpx
Політика

Обама зустрівся з представниками російських НКО

 Перед відльотом із Санкт-Петербурга американський президент Барак Обама, який брав участь у саміті G20, в одному з готелів міста зустрівся, як і було обіцяно раніше, з представниками російських НКО.

 Спочатку передбачалося, що зустріч буде проведена відразу ж по прильоту на саміт, проте в останній момент Обама переніс її на кінець своєї програми. З російськими правозахисниками, окрім президента, прибув поспілкуватися і посол США в Москві Майкл Макфолл, а також радник з національної безпеки Сюзан Райс.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Від правозахисників у розмові брали участь Павло Чіков ("Агора"), Євгенія Чирикова (рух на захист Хімкинського лісу), Олена Мілашіна ("Нова газета"), Іван Павлов ("Інститут розвитку свободи інформації") та інші. Раніше було повідомлено, що найавторитетніші правозахисники з різних причин відмовилися від зустрічі з американським президентом.

 Як стало відомо, президент Обама розповів російським правозахисникам про початок своєї політичної кар’єри в якості активіста-громадського і зазначив, що їх діяльність дуже важлива для формування відкритого громадянського суспільства.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Обама зустрівся з представниками російських НКО (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: