fbpx
Політика

У Росії назвали брехнею заяву глави Пентагону Чака Хейгела щодо поставок до Сирії хімзброї з РФ

У Росії назвали нахабною брехнею заяву глави Пентагону Чака Хейгела, що пролунала напередодні, щодо поставок до Сирії хімзброї з РФ. Зокрема, член громадської ради при Міноборони РФ, головний редактор журналу "Національна оборона" Ігор Коротченко заявив, що даний вислів глави Петагона є відвертою брехнею і виглядає абсолютно непрофесійно.

"Заява шефа Пентагону є відвертою брехнею з розряду тієї самої горезвісної пробірки зі спорами сибірки з арсеналу Саддама Хусейна, якою тряс в Раді безпеки тодішній держсекретар США Колін Пауелл", – сказав Коротченко.

Йдеться про те, що на слуханнях у конгресі, що проходили в середу, міністр оборони США сказав, що Росія та інші країни постачають режим президента Сирії Башара Асада хімічною зброєю. На думку російської сторони, подібні заяви міністра оборони США його дискредитують як професіонала.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"США мають сильні і ефективні спецслужби, звернувшись до яких, Хейгел міг отримати вичерпну інформацію про те, що РФ ні зараз, ні в минулому не постачала зброю масового ураження кому б то не було і навіть своїм найближчим союзникам", – додав Коротченко.

Тим часом, вже до ранку четверга надійшло повідомлення, що Міністерство оборони США було змушене дезавуювати заяву свого керівника Чака Хейгела. Так, прес -секретар Пентагону Джордж Літтл уточнив: "Міністр Хейгел говорив про добре відомі зв’язки між Сирією і Росією в галузі звичайних озброєнь".

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Пентагон вирішив майже відразу ж спростувати заяву свого шефа, визнавши, що вона не відповідає дійсності. "В даний час Росія постачає сирійському режиму різне військове обладнання і засоби бойової підтримки, деякі з яких можуть бути модифіковані або використані з метою програми хімічної зброї", – уточнив Джордж Літтл.

У Росії назвали брехнею заяву глави Пентагону Чака Хейгела щодо поставок до Сирії хімзброї з РФ (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: