fbpx
Новини світу

IFA-2013: Sony представила камерафон Xperia Z1 і знімні об’єктиви для смартфонів

  У рамках презентації IFA – 2013, японська компанія Sony представила свій перший камерафон на Android – Sony Xperia Z1. Вже з назви зрозуміло, що головна увага при розробці даної моделі приділялася саме камері, але про це пізніше.

Дизайн Sony Xperia Z1 ідентичний тому, який японський виробник застосовував у своїх попередніх флагманах – Xperia Z і Xperia Z Ultra. Можна сказати, що новинка також перейняла і кращі сторони кожного з цих смартфонів, а не тільки дизайн .

Приміром, в Xperia Z1 встановлений 5 – дюймовий Full HD дисплей, як і в Xperia Z , але при цьому сам смартфон трохи збільшився в розмірах – 144,4 x 73,9 x 8,5 мм. Також рамка навколо корпусу смартфона в Xperia Z1 виконана з алюмінію. У попередніх моделях такого не було. Ще одна перевага новинки, в тому, що вона отримала окрему клавішу для запуску камери. Враховуючи те , що Sony Xperia Z1 має захист від води, це полегшить зйомки під час плавання.

Щодо технічних характеристик, то тут Xperia Z1 повністю повторює представленого трохи раніше Xperia Z Ultra. Новинка отримала чотирьохядерний процесор Qualcomm Snapdragon 800, 2 Гб оперативної пам’яті, 16 Гб внутрішньої пам’яті з можливістю розширення. Акумулятор в Xperia Z1 має ємність 3000 мАг .

Тепер ми дійшли і до камери. Тут встановлений 20,7 -мегапіксельний 1/2,3 – дюймовий сенсор Exmor RS CMOS з ширококутною лінзою G Lens – 27 мм. Світлосила – 2,0. Також у камері задіяний графічний процесор BIONZ , який обробляє знімки, забезпечує швидку роботу автофокусу і допомагає уникати розмитості під час зйомки відео. До речі, камера в Xperia Z1 здатна ще і записувати відео у форматі 4К .

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Не можна згадати і про оригінальні надбудови компанії для роботи з камерою:

        

  • Info – eye : Інноваційна функція візуального пошуку надає інформацію про визначні пам’ятки і предмети.     
  • Timeshift burst: У вас вийде відмінний знімок щоразу – за 2 секунди (за секунду до і після натискання кнопки спуску затвора) Xperia Z1 зробить 61 знімок, щоб пізніше з безлічі фотографій ви змогли вибрати ідеальну.     
  • AR effect: Використовуючи технологію доповненої реальності Sony SmartAR, додаток дозволить вам застосовувати до знімків різні кумедні ефекти анімації.

    Фронтальна камера отримала 2,1 -мегапіксельний сенсор і можливість запису відео у форматі Full HD.

    Продажі смартфона повинні стартувати у вересні.

    Реклама Sony Xperia Z1 (відео):

      Крім того, були офіційно представлені знімні об’єктиви для смартфонів – Sony QX100 і QX10.

    Слід відразу ж підкреслити, що дані об’єктиви можна сміливо назвати окремими фотоапаратами, так як вони мають власний графічний процесор, знімний акумулятор, слот для карт пам’яті і кнопку спуску затвора. Однак це не все – їх необов’язково кріпити до телефону, щоб робити фотографію.

    Об’єктиви підключаються до смартфону по Wi -Fi, авторизуючись за допомогою технології NFC. Таким чином, фотографії можна робити на витягнутій руці або поклавши об’єктив на якусь поверхню. Зі смартфона користувач зможе настроювати зум, експозицію, точку фокусування і баланс білого. При бажанні ці об’єктиви можна буде приєднати до смартфону і за допомогою спеціального кріплення.

    Самі ж об’єктиви мають такі характеристики:

          

    • DSC – QX10 з 1/ 2 ,3 -дюймовою 18,2 – мегапіксельною CMOS- матрицею Exmor R і f/3.3-5.9 об’єктивом Sony G з 3,6- кратним оптичним зумом коштуватиме 250 доларів. Вага компактного аксесуара – всього 113 грамів.     
    • DSC – QX100 , що отримав 20,2 – мегапіксельну дюймову CMOS- матрицю Exmor R і оптику Carl Zeiss Vario- Sonnar T, що охоплює діапазон фокусних відстаней 28-100 мм f/1.8-4, 9, з 10- кратним оптичним зумом обійдеться покупцеві в 500 доларів.

      Реклама об’єктивів Sony QX100 і QX10 (відео):

Читайте також: