fbpx
Політика

Уряд хоче списати 30 млрд грн під приводом євроінтеграційних законопроектів – Петренко

 Під час виступу в парламенті 5 вересня, депутат фракції «Батьківщина» Павло Петренко заявив, що під приводом євроінтеграційних законопроектів парламент намагаються змусити проголосувати за законопроект, який списує близько 30 мільярдів гривень заборгованості держави за рішеннями судів, винесених на користь громадян.

За його словами, даний законопроект є грубим порушенням Конституції і зобов’язань, взятих Україною перед Європейським союзом. Він підкреслив, що згідно з текстом документа, громадяни ніколи не отримають законних коштів.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Цей законопроект фактично є спробою вкрасти у громадян близько 30 мільярдів гривень. І ця спроба за своїм масштабом більша, ніж афера з вкладами в Ощадбанку Радянського союзу», – додав Павло Петренко.

Депутат звернув увагу на те, що законопроект передбачає розстрочку до 2014 року, після чого кошти будуть виплачуватися поетапно, але яка етапність, і які кошти будуть передбачені у Держбюджеті після 2014 року – незрозуміло.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Петренко заявив, що фракція « Батьківщина» не буде голосувати за цей законопроект, поки з нього не приберуть прикінцеві положення.

Читайте також: