fbpx
Спорт

Борис Колесніков про Олексія Понікаровського: Йому видніше, навіщо він вирішив взяти російський паспорт

Кілька днів тому один з найвідоміших українських хокеїстів Олексій Понікаровський, який захищає в даний час кольори клубу СКА із Санкт -Петербурга, отримав російське громадянство. Зазначимо, що Олексій Понікаровський вже має громадянства України і Канади, а під час церемонії представлення команди, президент СКА Геннадій Тимченко, кажучи про отримання російського громадянства українським хокеїстом, підкреслив наступне: «… будемо "перековувати" канадців у росіян, якщо це необхідно».

Своєю думкою щодо рішення Олексія Покікаровского отримати громадянство Росії, а також про натуралізацію хокеїстів для української збірної, поділився президент ХК «Донбас» Борис Колесніков. Говорячи про збірну України з хокею, Борис Колесніков зазначив, що в національній команді, на превеликий жаль, «виходить серйозний розрив у віці». «П’ятнадцять років відсутності в країні хокею дають про себе знати. У таких умовах дуже важко формувати національну команду», – підкреслив Борис Колесніков і додав, що в даний час є відразу декілька хокеїстів, які готові прийняти громадянство України, а хокейна федерація займається цими питаннями.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Торкнувшись питання отримання російського громадянства Олексієм Понікаровським, Борис Колесніков заявив, що здивувався цій новині. Однак, як вважає президент ХК «Донбас», Олексію Понікаровському «видніше, навіщо він вирішив взяти російський паспорт».

Щодо питання продовження виступів Олексія Понікаровського за збірну України, Борис Колесніков зазначив, що він не може сказати точно, чи буде Понікаровський грати за Україну. «Але за Росію він як мінімум чотири роки грати не зможе, це точно», – підкреслив президент ХК «Донбас».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Олексій Понікаровський є учасником фіналу Кубка Стенлі-2012. У складі української хокейної збірної Олексій Понікаровський брав участь в Олімпіаді -2002. Виступаючи в НХЛ, український хокеїст пограв у кількох клубах, зокрема в «Піттсбург Пінгвінз», «Лос -Анджелес Кінгз», «Кароліна Харрікейнз», «Нью – Джерсі Девілз» та ін.

За матеріалами: tribuna.com

Читайте також: