fbpx
Політика

Інформатор Wikileaks Меннінг звернувся до Обами з проханням про помилування

Засуджений на 35 років тюремного ув’язнення інформатор Wikileaks Бредлі Меннінг, звернувся до президента США Барака Обами з проханням про помилування. Про це повідомив у вівторок адвокат Меннінга.

Нагадаємо, раніше американський військовий суд засудив військовослужбовця, що був також інформатором порталу Wikileaks, Бредлі Меннінга до 35 років в’язниці. Вирок виявився дещо м’якшим, ніж очікували адвокати, так як йому загрожувало 90 років в’язниці і навіть смертна кара. У ході процесу військова прокуратура зажадала для Меннінга 60 років в’язниці.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Згідно з вироком, Меннінг вийде на свобод , коли йому буде 60 років, проте він зможе через десять років претендувати на дострокове звільнення.

"Прохання про помилування Меннінга було подано у вівторок нашим адвокатським бюро", – повідомив агентству France-Presse один з адвокатів Меннінга Девід Кумбс. Пізніше заступник прес-секретаря Білого дому Джош Ернест повідомив, що як тільки цей документ надійде главі держави, він буде розглянутий в установленому порядку.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Після оголошення вироку Меннінгу, засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж назвав вердикт суду проявом «небезпечного екстремізму» з боку уряду США.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: