fbpx
Політика

У «Шаріте» нічого не знають про те, що для Юлії Тимошенко готують палату

Представники берлінської клініки «Шаріте» не спростували, але й не підтвердили інформацію про те, що для засудженого екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко вже готують палату. Про це розповів представник німецької клініки Уве Дольдерер.

«Цю інформацію ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати, адже нам про це нічого не відомо», – стверджує Уве Дольдерер.

За словами німця, останніми даними, які має «Шаріте» у справі Юлії Тимошенко, є повідомлення в ЗМІ про те, що президент Віктор Янукович відхилив можливість лікування Юлії Тимошенко за кордоном, пославшись на норми чинного законодавства.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Уве Дольдерер також повідомив, що найближчим часом поїздка голови правління клініки «Шаріте» Карла – Макса Айнхойпля та інших німецьких лікарів до Харкова не планується.

Нагадаємо, що востаннє делегація німецьких медиків обстежила Юлію Тимошенко 21 червня.

Раніше видання Deutsche Welle з посиланням на свої джерела повідомило, що в спеціальному центрі клініки «Шаріте» в районі Тегель вже готують палату для колишнього глави українського уряду.

Варто відзначити, що раніше в партії «Батьківщина» заявляли, що питання щодо звільнення Юлії Тимошенко чи лікування екс -прем’єра в Німеччині має бути вирішено не пізніше 20 вересня 2013 року. В іншому випадку, впевнені в опозиції, підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом буде зірвано.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

В даний момент лідер опозиції відбуває 7-ми річне ув’язнення за перевищення службових повноважень і влади під час укладання газових угод з Росією в 2009 році. Через поганий стан здоров’я з травня минулого року Тимошенко перебуває в Центральній клінічній лікарні № 5 у місті Харкові. Родичі та адвокати вже неодноразово заявляли, що, за рекомендаціями медиків, Юлії Тимошенко необхідна термінова операція.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: