fbpx
Політика

Батько Едварда Сноудена досі не може вилетіти до Москви

Лон Сноуден, батько колишнього співробітника американських спецслужб Едварда Сноудена, який розкрив відомості про тотальне стеження за громадянами у всьому світі, поки не може вилетіти до Москви для зустрічі з сином, через те, що досі не отримав російську візу.

Ще 11 серпня Лон Сноуден і його адвокат Брюс Фейн в ефірі телеканалу ABC заявили, що візи отримані, і передбачалося, що поїздка відбудеться найближчим часом. Як повідомили адвокати, вони спиралися в той момент на відповідну інформацію з Москви, виходячи з якої зробили висновки, що питання з візами благополучно вирішено. Проте пізніше з’ясувалося, що це не так.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

"Факт полягає в тому, що у Лона Сноудена досі немає на руках дійсної російської візи, – повідомило інформоване джерело, близьке до оточення Лона Сноудена. Коли адвокати Лона Сноудена звернулися за поясненням в одну з російських консульських установ, у відповідь було сказано, що перш ніж видати візи, необхідна санкція МЗС, а її поки немає".

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Тим часом, як пояснили в консульському відділі посольства Росії в США, Сноудену-старшому і його представникам роз’яснили причину затримки, яка полягає в тому, що в у них немає необхідного пакету документів, зокрема, відсутнє запрошення встановленого зразка. Як тільки необхідні документи будуть представлені, їх заява буде розглянута у відповідності з діючим порядком.

Батько Едварда Сноудена досі не може вилетіти до Москви (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: