fbpx
Політика

«Не виключаю згоди Росії на військову операцію в Сирії», – Путін

Президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив, що не виключає згоди Кремля на проведення військової операції в Сирії. Росія може дати «добро» на удар по Сирії, якщо вина Дамаска в застосуванні хімічної зброї таки буде доведена. Однак, додав президент, Росія погодиться на це тільки з санкції Ради Безпеки ООН.

«Я згоди Росії не виключаю. Але хочу звернути Вашу увагу на одну принципову обставину. У відповідності з міжнародним правом санкцію на застосування військової сили щодо суверенної держави дати може лише Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй», – заявив Володимир Путін.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За його словами, будь-які інші способи і приводи, які виправдовували б застосування військової сили щодо суверенної і незалежної держави, є неприпустимими.

Російський президент підкреслив, що зараз нема точних відомостей про те, що взагалі відбулося під Дамаском, тому спершу необхідно все ретельно розслідувати.

«Нас переконає глибоке предметне дослідження цього питання і наявність саме доказів, які були б очевидними і які б з усією очевидністю довели, хто саме застосовував, і які кошти були використані», – стверджує президент.

Він запевнив, що після цього Росія буде готова діяти найрішучішим чином. Путін заявив, що якщо у когось є інформація про те, що хімічна зброя дійсно була застосована, і була застосована урядовою армією, то ці докази мають бути передані до Радбезу ООН.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Відповідаючи на запитання про відео, на якому показані нібито постраждалі від хіматаки діти, Володимир Путін заявив, що «це жахливі кадри».

На питання про скасування візиту до Москви президента США Барака Обами Володимир Путін відповів: «Не бачу ніякої особливої ​​катастрофи, але мені б хотілося, щоб він відвідав Москву».

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: