fbpx
Політика

ЗМІ: «У Сирію почали проникати підготовлені ЦРУ бойові підрозділи»

Американські засоби масової інформації у вівторок повідомили про те, що до Сирії для боротьби з сирійськими урядовими силами, почали таємно проникати перші бойові підрозділи, підготовлені співробітниками ЦРУ США для боротьби з урядовими силами. Зокрема, про це повідомило видання "Нью – Йорк таймс".

За даними джерел цієї газети, ця інформація була озвучена президентом США Бараком Обамою на зустрічі з впливовими сенаторами – Джоном Маккейном і Ліндсі Гремом, що відбулася в понеділок.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

"Обама відзначив, що секретна операція, мета якої полягає в тому, щоб підвищити рівень підготовки сирійських повстанців, а також озброїти їх, почала давати результати, – підкреслює видання. – Перша група у складі 50 бійців, підготовлених ЦРУ, намагається проникнути до Сирії". Підготовка сирійських бойовиків проходить на території Йорданії.

Днями ще одне видання – "Уолл -стріт джорнел" повідомило, що незважаючи на відповідне рішення, прийняте Вашингтоном ще в червні, ЦРУ поки не почало поставляти зброю сирійській опозиції. Причину затримки спостерігачі вбачають у тому, що ЦРУ поки не вдалося встановити надійні канали поставок, які могли б дозволити забезпечити безперебійне перекидання зброї загонам помірної опозиції і, в той же час, виключити її попадання в руки ісламістів.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

ЗМІ: «У Сирію почали проникати підготовлені ЦРУ бойові підрозділи» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: