fbpx
Новини світу

Ситуація в Сирії. США хочуть обмежити можливості армії Башара Асада – Дж.Керрі

  Наземна операція в Сирії виключається, заявив Дж.Керрі на першому публічному засіданні Комітету Сенату США з міжнародних справ.

"Ми можемо пообіцяти, що нога американського солдата не ступить на сирійську територію. Президент лише просить вас зрозуміти – завдання Сполучених Штатів обмежити можливості армії Башара Асада", – заявив Дж.Керрі під час виступу на засіданні, яке показав у середу в ефірі телеканал "Росія -24".

"Я хочу, щоб всі зрозуміли, що президент Обама не просить американців йти на війну. Я кажу це сидячи поруч з панами Хейгелом (глава Пентагону Чак Хейлег), Демпсі (глава об’єднаного комітету начальників штабів ВС США Мартін Демпсі) і Маккейном (сенатор Джон Маккейн), які відмінно розуміють в чому різниця між справжньою війною і тим, що пропонує президент США", – сказав Дж.Керрі.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Як передає телеканал "Росія -24" на засіданні комітету також пройшли протести проти військової операції в Сирії. Президент США в минулу суботу прийняв рішення про обмежену за часом і масштабами військову операцію проти Сирії.

Президент має намір узгодити це рішення з конгресом. Як очікується, голосування з питання нанесення удару по Сирії Сенат проведе на тижні, що починається з 9 вересня, коли конгрес офіційно повернеться з літніх канікул.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: