fbpx
Політика

Конфлікт навколо ВАТ “Уралкалий” – Кучерена розраховує на втручання Лукашенка

Відомий російський адвокат Анатолій Кучерена, що захищає інтереси сенатора Сулеймана Керімова (фото), звернувся із закликом до президента Білорусі Олександра Лукашенка втрутитися в конфлікт навколо одного з найбільших світових виробників калійних добрив ВАТ "Уралкалий", щоб виправити помилки, допущені білоруськими силовими структурами.

"Я звертаюся до Олександра Григоровича Лукашенка: подивіться на цю справу і зрозумійте, що там немає перспективи", – сказав Кучерена.

Конфлікт між білоруськими і російськими виробниками калійних добрив виник ще в липні, проте особливої ​​гостроти він набув після затримання гендиректора "Уралкалия" Владислава Баумгертнера. А потім, другого вересня білоруська сторона оголосила, що Слідчий комітет цієї країни залучив акціонера ВАТ "Уралкалий" Сулеймана Керімова як обвинуваченого у кримінальній справі щодо посадових осіб ЗАТ "БКК".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Він звинувачується в зловживанні владою і службовими повноваженнями і максимальна санкція за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Адвокат заявив, що хоча офіційних звинувачень його довірителю пред’явлено не було, він радить йому поки не залишати межі Росії.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

"Він – громадянин Росії і Конституція Російської Федерації охороняє наших громадян. І їх нікому не видають. Це записано в Конституції. На території Росії його ніхто не може заарештувати", – сказав адвокат.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: