fbpx
Без категорії

Американка подолала вплав протоку між Кубою і США

64-річна американська спортсменка Дайана Найад успішно завершила 53-годинний заплив в протоці між Кубою і США і стала першою людиною, яка зробила це без спеціальної клітки, що захищає від акул.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, Найад вже чотири рази робила спроби поставити цей світовий рекорд. Перша спроба відбувалася в 1978 році, коли Найад вважалася зіркою світового плавання на відкритій воді. Того разу спортсменка зійшла з дистанції після 42-годинного запливу. Зате тепер їй вдалося подолати відстань в 177 кілометрів.

Раніше австралійка Сьюзі Мероні в 1997 році перепливла протоку Флоріди, проте вона перебувала в клітці, що захищала її від акул. На відміну від неї, Найад пливла у відкритій воді, без використання технічних пристроїв і навіть без ластів.

В ході маршруту її супроводжувала команда з 35 осіб, серед яких були лікарі, відповідальні за підтримання її фізичної форми, водолази, які прибирали зі шляху американки численних медуз, а також фахівці, що відганяють електророзрядами акул та інших морських хижаків.

Як повідомили на офіційному сайті спортсменки, найважче їй було боротися з втомою і медузами. Останні метри шляху Дайану Найад супроводжували судна берегової охорони, а на березі зібрався натовп людей, що бурхливими оплесками вітав спортсменку.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: