fbpx
Політика

У влади Лівії закінчилися гроші

Влада Лівії заявила, що видобуток нафти в країні продовжує падати і в країні ось-ось закінчаться гроші для оплати праці держслужбовцям. Представники парламентської комісії Лівії з енергетики на офіційному рівні зізналися, що через проблеми в нафтовому секторі країни стан з держфінансами плачевний.

Як повідомляється, рівень видобутку нафти в країні впав до рівня 150 тис. барелів на день.

"Лівії необхідно видобувати хоча б 400 тис. барелів на день, для того щоб виплачувати зарплату службовцям держсектора. Ми вже почали використовувати грошові резерви. Однак їх не вистачить надовго. Якщо ситуація з видобутком і експортом нафти не покращиться, до кінця цього року ми не зможемо платити держслужбовцям" , – сказав представник влади.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Тим часом, за даними Agence France -Presse, видобуток в Лівії на початку вересня впав до 100 тис. барелів на день і вже багато західних експертів відкрито визнають, що нафтова промисловість Лівії виявилася в заручниках поствоєнної ситуації.

Після повалення Каддафі і перемоги демократії відразу кілька озброєних угруповань борються за контроль над нафтовими об’єктами країни, у зв’язку з чим працівники нафтової галузі влаштовують протестні акції і блокують нафтові термінали. Нагадаємо, передвоєнні рівні видобутку були в середньому в 15 разів вищими, ніж нинішні – в 2011 році обсяг нафтовидобутку в Лівії в середньому коливався на рівні 1,5 – 1,7 млн ​​барелів на день.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: