fbpx
Політика

Лаврова не переконали дані США про використання хімічної зброї в Сирії

 Глава зовнішньополітичного відомства Росії Сергій Лавров сьогодні, 2 вересня, повідомив про те, що його не переконали дані Сполучені Штатів про використання хімічної зброї в передмістях сирійської столиці. Як зазначив Лавров, викладки, які були продемонстровані російським фахівцям, не містили ніякої конкретної інформації. Зокрема, там не були зазначені географічні координати, імена і навіть не було доказів, що були взяті проби.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Ніде не містилося жодних коментарів, що численні експерти піддають сумніву ті відеокадри, які плавають по інтернету», – додав російський чиновник.

Також він звернув увагу на те, що якісь більш змістовні і переконливі докази Захід відмовляється надавати, посилаючись на секретність інформації.

Сергій Лавров підкреслив, що матеріали, які показували американські, британські та французькі партнери, не переконали Росію. За його словами, на Заході лише говорять про те, що вони, нібито, знають напевно про причетність сирійського керівництва до використання хімзброї, але при цьому відмовляються демонструвати достовірні факти.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«Коли ми просимо підтверджень більш детальних, кажуть: "Ви знаєте, це все таємно, тому показати не можемо". Значить, немає таких фактів» , – заявив Лавров.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: