fbpx
Політика

«Батьківщина» вимагає присвятити Годину запитань до уряду ситуації з РФ

 Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк 2 вересня, під час Погоджувальної ради, повідомив, що його політична сила хоче вислухати звіт уряду щодо ситуації з Росією. За його словами, настав час відповісти на питання: "Що відбувається в українсько-російських відносинах?", і Година запитань до уряду 6 вересня найкращий для цього час.

Він звернув увагу на те, що економічної і політичної позиції українського уряду з цього питання досі немає.

«Найгірше – незрозуміло, що робити: товари стоять, рішення немає, плану дій від України немає» , – зазначив Арсеній Яценюк.

Депутат вважає, що дії з боку Росії є платою за незалежність та європейський вибір України.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Яценюк зажадав, щоб Рибак викликав до парламенту міністрів, і щоб вони відзвітували, чи зверталися вони до Світової організації торгівлі на предмет проведення консультацій щодо російсько – українського торгового і фактично політичного конфлікту.

За словами лідера «Батьківщини» , Росія наклала заборону на експорт більш ніж 50 українських підприємств.

«Їх просто кинули і ними ніхто не займається. Я пропоную запросити керівників цих підприємств до парламенту, щоб вони послухали міністрів і сказали, чого чекають від уряду», – зазначив Арсеній Яценюк.

Також він вважає, що слід запросити до парламенту і голову Національного банку України, оскільки ситуація з Росією буде також мати негативний вплив на банківський сектор, рівень інфляції і рівень зростання ВВП.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Уряд, як і Нацбанк, має дати конкретну відповідь – план дій. Вони також повинні сказати, що потрібно від парламенту. Ми, як опозиція, готові проголосувати за будь-які акти, які дозволять українським експортерам повернутися на ринок», – підкреслив Яценюк.

Слід нагадати, що лідер Партії регіонів Олександр Єфремов навпаки запропонував не витрачати час на обговорення російсько-українського конфлікту в парламенті, а вислухати звіт уряду про підготовку до нового опалювального сезону.

Читайте також: