fbpx
Політика

РФ і Україна знайдуть взаєморозуміння і залишаться стратегічними партнерами – Володимир Рибак

  Голова Верховної Ради Володимир Рибак упевнений, що Україна і Росія знайдуть взаєморозуміння і залишаться стратегічними партнерами.

 "Я думаю, що Україна як суверенна держава має право вибирати свій шлях розвитку. Нам потрібні європейські стандарти життя і нам треба все зробити, щоб співпрацювати зі своїм стратегічним партнером Росією", – заявив В.Рибак двом телеканалам і агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер у Києві, відповідаючи на запитання агентства, як розвиватимуться українсько-російські відносини у випадку, якщо Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС і чи залишиться вона стратегічним партнером Росії.

 Спікер парламенту висловив упевненість, що непорозуміння, які часом виникають у відносинах між Україною і Росією, будуть вичерпані.

 "Я впевнений в тому, що ми знайдемо підходи щодо основних напрямів, а всі непорозуміння, які виникають, вони й раніше були. Я не бачу тут нічого страшного", – сказав В.Рибак.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 "Сьогодні необхідно розглядати російсько-українські відносини через продовження постійного діалогу, постійних зустрічей", – зазначив він.

 В.Рибак повідомив, що у Верховної Ради є домовленість з Державною думою 31 жовтня провести в Дніпропетровську зустріч депутатів, представників урядів України і Росії і розглянути питання взаємин в економічній сфері між двома державами.

 На його думку, "гострі кути" в українсько-російських відносинах треба обходити.

 "Не можна сьогодні у міждержавних відносинах робити різкі випади, адже навіть з сусідами (з будинку – ІФ), з якими ми живемо, ми намагаємося жити дружно", – сказав він.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 "Є велика держава Росія і є велике держава Україна, найбільші держави в Європі. Є зовнішня політика однієї, є зовнішня політика іншої держави, і кожна держава розглядає свої питання з точки зору вигоди свого населення", – підкреслив В.Рибак.

 Він зазначив, що Україна у своїх діях виходить з вигоди своїх громадян.

 "Я думаю, ми врешті-решт знайдемо взаєморозуміння", – сказав спікер парламенту.

 Як повідомлялося, радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв цього тижня заявив, що Україна, підписавши Угоду про асоціацію з ЄС, перестане бути стратегічним партнером, і, фактично, позбавить себе статусу суб’єкта міжнародного права.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

 

Читайте також: