fbpx
Інновації

Україна і Росія підпишуть угоду про спільне виробництво Ан-124 «Руслан»

Російська і українська сторони вже відпрацювали міжнародну угоду з відновлення серійного виробництва авіалайнера Ан-124 «Руслан». В даний момент йде узгодження технічних деталей майбутньої угоди . Про це в середу на Міжнародному авіаційно -космічному салоні МАКС- 2013 повідомив віце -прем’єр-міністр України Юрій Бойко, передає прес-служба уряду.

Юрій Бойко зазначив, що підписання угоди з Росією заплановано на вересень-жовтень 2013 року. За його словами, підписання має пройти на засіданні Комітету з питань економічного співробітництва Міждержавної комісії.

«Ми сподіваємося, що перед засіданням комітету, який проводитимуть прем’єр-міністри України і Росії, ця угода буде підготовлена ​​до підписання», – заявив Юрій Бойко.

Віце-прем’єр-міністр України зазначив, що питання щодо відновлення виробництва Ан-124 «Руслан» є дуже важливим для економіки України і всієї вітчизняної авіаційної промисловості.

Україна отримає величезний ринок і буде мати можливість створювати стільки літаків «Руслан», що це стане привабливим в економічному плані, впевнений чиновник.

«Це дасть поштовх не тільки підприємству-виробнику, а й усім підприємствам, задіяним в даній програмі», – стверджує віце-прем’єр.

Крім того, він висловив надію на відновлення спільної програми з Росією з виробництва літака Ан-70.

Варто відзначити, що літак Ан-124 «Руслан», у разі підписання угоди, буду збирати на Ульянівському авіазаводі. Про це розповів глава українського підприємства «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв. Нагадаємо, що «Мотор Січ» бере участь у програмі виробництва Ан-124. Підприємство виготовляє двигуни Д-18, якими і оснащуються ці лайнери.

За матеріалами: kmu.gov.ua, УНН, delo.ua

 

Читайте також: