fbpx
Новини світу

Сирійська армія почала евакуацію

Сирійська армія і співробітники спецслужб евакуювали більшу частину свого персоналу з командних центрів і штабів у центрі Дамаска. Таке рішення було прийнято через підготовку західних країн до військового удару по Сирії. На це вказують повідомлення, отримані від джерел в опозиції і місцевих жителів.

Зазначимо, що ракетні або повітряні удари «західної коаліції» на чолі з США по сирійській державі видаються неминучими після того, як американська сторона і її союзники на Близькому Сході і в Європі звинуватили армію Башара Асада в хімічній атаці. Нагадаємо, що хімічна атака була проведена 21 серпня і призвела до загибелі сотень мирних громадян.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Підрозділи урядової армії, які дислокуються під Дамаском, вже конфіскували кілька трейлерів, судячи з усього, для перевезення важких озброєнь в інші регіони.

Варто відзначити, що на даний момент жодних повідомлень про масштабні переміщеннях військової техніки не надходило. Не виключено, що це пов’язано з важкими боями неподалік від основних автомагістралей Сирії.

Активіст від опозиції Мамун гутаніт по телефону повідомив про колони вантажівок з військовослужбовцями та броньованими автомобілями, які виїжджали з району Міжнародного аеропорту Дамаска. Саме там знаходяться 3 військові бази сирійської армії. За його словами, колона попрямувала до сусіднього міста Харану-Аль-Авамід. Зараз у районі аеропорту Дамаска вимкнено освітлення .

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Додамо, що в числі частково евакуйованих будівель Дамаска – командування генерального штабу на площі Омейядів, комплекси спецслужб в районі Кфар-Сусех і командування ВПС. Про це повідомили джерело з Вільної сирійської армії і місцеві жителі.

Раніше писали, що США ще не прийняли рішення щодо Сирії, однак почали стягувати флот в район сирійської держави.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: