fbpx
Політика

Україна і Росія залишаться стратегічними партнерами після підписання Угоди про асоціацію – МЗС України

 Україна і Російська Федерація будуть залишатися стратегічними партнерами навіть у разі підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це сьогодні під час брифінгу розповів Євген Перебийніс, керівник департаменту інформаційної політики МЗС України.

 За словами дипломата, в положеннях Угоди про асоціацію між Україною та ЄС прямо закріплюються права кожного боку на участь у відповідних інтеграційних об’єднаннях. Як додав Євген Перебийніс, аналогічні положення містяться і в договорі про зону вільної торгівлі з СНД, учасниками якої зараз є і Росія, і Україна.

 Євген Перебийніс підкреслив також, що всі вищезгадані статті відповідають правилам СОТ і положенням Віденської конвенції про право міжнародних договорів.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Таким чином, у положеннях Угоди про асоціацію з ЄС підтверджуються і закріплюються права України як суверенної держави, зберігати і встановлювати в майбутньому зони вільної торгівлі та митні союзи», – заявив Перебийніс.

 Крім того, положення цього документу дозволяють вирішувати питання, які можуть виникати в процесі укладення Угоди про асоціацію у відповідності з усіма принципами правил СОТ і міжнародного права.

 Відповідаючи на запитання щодо позиції офіційного Києва в тому випадку, якщо Кремль після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом відмовиться від стратегічного партнерства з Україною, Євген Перебийніс відповів: «Відносини України і Росії як з історичної точки зору, так і на сучасному етапі настільки тісні, у обох країн є так багато пріоритетів співпраці, що я навіть не хочу обговорювати питання про можливість того, що Росія і Україна не будуть стратегічними партнерами».

 На думку Перебийноса, Україна і Росія завжди залишатимуться стратегічними партнерами.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За матеріалами: УНН

Читайте також: