fbpx
Політика

Євроінтеграція України залежить від Януковича – Арсеній Яценюк

 Майбутнє євроінтеграційних устремлінь України на даному етапі залежить від президента Віктора Януковича, Європейський Союз готовий до підписання Угоди про асоціацію, заявляє голова політради партії "Батьківщина", лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

 Як повідомляє прес-служба партії "Батьківщина", у коментарі журналістам у Брюсселі після завершення спеціального засідання комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту А.Яценюк зазначив, що зараз все в цьому питанні залежить від української влади і особисто від голови держави.

 Він також повідомив, що "Батьківщина" розпочала проведення круглих столів, присвячених євроінтеграції України. Проте ні представники уряду, ні адміністрації президента, ні Партії регіонів не брали участі в них.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 За словами А.Яценюка, опозиція підготувала список з 11 законів, які необхідно прийняти в парламенті для підписання Угоди з ЄС. "Тепер все залежить від політичної волі президента і Партії регіонів – чи готові вони робити реальні кроки, щоб у листопаді Угода з ЄС була підписана", – вважає він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Політик також нагадав, що 56% українців підтримують інтеграцію в ЄС. При цьому спостерігається така тенденція – чим більше проросійський в Україні президент, тим більше українців підтримують ЄС.

 На його переконання, Україні необхідно встановити новий тип відносин з Росією: "Не перезавантажити відносини, а встановити новий тип відносин".

 "Звертаємося до російської влади і президента поважати суверенітет української держави. У цьому нам необхідна ваша підтримка", – підкреслив А.Яценюк.

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: