fbpx
Політика

Азербайджан оголосив персонами нон грата чергову групу російських громадян

Днями в Нагоний Карабах з ініціативи московської організації «Вірмено-російське співробітництво» прибули російські журналісти та громадські діячі, зокрема колишня співробітниця російської розвідки, телеведуча Анна Чапман, член Громадської палати Росії Денис Дворніков, кореспондент агентства DairyNews Олександра Рижкова і правозахисник Сергій Карнаухов . Азербайджанський МЗС назвав візит групи російських журналістів в невизнану республіку незаконним і оголосив його учасників персонами нон грата. 

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Позиція офіційного Баку залишається незмінною в питанні незаконного відвідування окупованих територій Азербайджану, і особи, які вчинили подібні візити, будуть вважатися небажаними персонами в нашій країні», – заявив офіційний представника МЗС Азербайджану Ельман Абдуллаєв. 

Азербайджан неодноразово оголошував персонами нон грата іноземних громадян, які наносили візити в непідконтрольний азербайджанській владі Нагорний Карабах. На початку поточного місяця офіційний Баку опублікував так званий «чорний список», до якого увійшли 335 прізвищ, у тому числі Монсеррат Кабальє та Бедрос Кіркоров.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Азербайджан оголосив сотні осіб персонами нон грата (відео):

 

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: