fbpx
Україна

«Укразалізниця» мріє підвищити тарифи – Бригинець

Депутат Верховної Ради України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець розповів про те, що представники «Укрзалізниці» поскаржилися йому на збитки і заявили, що економічно обгрунтованим тарифом на перевезення пасажирів є той, який перевищує поточний рівень в 2,5-3 рази. 

 Наскільки відомо, Бригинець звертався до керівництва «Укрзалізниці» щодо необхідності зниження тарифів на перевезення залізничним транспортом, але у відповідь почув, що ціни необхідно не знижувати, а навпаки підвищувати. 

 «Таким чином, я отримав від чергового підприємства чергове виправдання про те, яке нерентабельне їх господарство, і українці повинні мало не дякувати їм за те, що «Укрзалізниця» працює у збиток і не підвищує ціни на проїзд», – зазначив Олександр Бригинець. 

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

 При цьому депутат звернув увагу на те, що якщо порівнювати вартість залізничного транспорту в Україні та Європі, то різниця виявиться істотною, але якщо взяти до уваги те, наскільки відрізняється рівень зарплат і життя в Європі, то вийде, що тарифи в Україні вищі. Крім того, як зазначив Бригинець, не можна забувати і про те, наскільки відрізняється якість надаваних послуг в Європі від України. 

 «Про який економічно обгрунтований тариф йдеться, коли серед причин необхідності підвищення цін «Укрзалізниця» називає компенсацію за зношування рейок. Пробачте, що більше зношує рейки: пасажирські поїзди або вантажні перевезення? Як на мене – відповідь очевидна», – повідомив Бригинець. 

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

 За його словами, пасажири не повинні зі своєї кишені оплачувати ремонт рейок – кошти на це повинні надходити з доходів від вантажних перевезень. 

 Він вважає, що проблема зношеності залізничних шляхів пов’язана з тим, що їх ремонтують так само як і українські дороги – за якістю аби як, а за ціною – чим дорожче, тим краще. 

 У той же час Бригинець звернув увагу на те, що навіть авіаційний транспорт в Україні дорожчий, ніж в будь-якій європейській державі. 

 «І це при тому, що повітряні шляхи ремонтувати не треба», – підкреслив депутат

Читайте також: