fbpx
Політика

Ми не можемо втратити Україну – верховний представник Європейського Союзу

Верховний представник Євросоюзу з закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон підкреслила, що Брюссель "не може втратити Україну", так як вона дуже важлива для Європи.

"Ми не можемо втратити Україну", – зазначила європейський політик на зустрічі з главою уряду Естонії Андрусом Ансіпом. У свою чергу, прем’єр Естонії заявив, що Угода про асоціацію з Європейським Союзом, яку українська сторона може підписати на саміті у Вільнюсі, виведе на новий рівень відносини з Європою.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

При цьому Андрус Ансіп відзначив, що основними перешкодами для підписання Угоди про асоціацію є проблеми в українській судовій системі. "Ми не можемо погодитися з селективним правосуддям, і українська влада вже робить кроки для вирішення даної проблеми", – сказав естонський прем’єр.

Необхідно відзначити, що новий посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайятт нанесе візит колишньому прем’єру Юлії Тимошенко, щоб обговорити з нею питання європейської інтеграції України і демократії в державі. Вчора, 25 серпня, посол США в Україні зазначив, що асоціація з Євросоюзом не несе жодних загроз співпраці Москви і Києва.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: