fbpx
Кінотеатри

Організатори фестивалю “Текстура” оголосили програму

З 20 по 27 жовтня в Пермі пройде міжнародний фестиваль театру і кіно про сучасність «Текстура».

Цього року в театральну конкурсну програму фестивалю увійшли вистави з Москви, Санкт-Петербурга, Новосибірська та Пермі. Дві постановки вже були номіновані на премію «Золота маска». У кінематографічному конкурсі фестивалю «Текстура» свої картини покажуть учасники з США, Нідерландів, Італії, Франції, Німеччини, Грузії та Росії.

Головною подією фестивалю стане вручення спеціальної премії «Текстура: Ім’я». Цей приз присуджують людям, які досягли великих успіхів у галузі сучасного мистецтва. Цього року премію «Текстура: Ім’я» вручать режисеру, драматургу і сценаристу Василю Сигарьову – автору фільмів «Дзига» і «Жити». У попередні роки цієї премії удостоювалися чеський письменник і режисер Петро Зеленка, письменник Володимир Сорокін, шведський поет, режисер і сценарист Лукас Мудіссон, драматург і режисер Іван Вирипаєв.

Фестиваль «Текстура» проводиться в Пермі в четверте. До ради фестивалю під керівництвом Інгеборги Дапкунайте входять Веніамін Смєхов, Текля Толста, Марат Гельман, Павло Лунгін та інші.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: